Sykdommer som forårsaker erektil dysfunksjon

Sykdommer som forårsaker erektil dysfunksjon

Organisk erektil dysfunksjon (ED) er den vanligste typen av potensforstyrrelser idag. Det finnes mange ulike risikofaktorer for urologiske sykdommer.

Etiologien av erektil dysfunksjon kan være forbundet med forskjellige sykdommer eller forstyrrelser, inkludert: kardiovaskulære, endokrine, smittsomme og nevrogen.

Mekanismer av organisk ED som ble forårsaket av en av disse sykdommene er like:

  • endotelfunksjonen forstyrrelse,
  • reduksjon av nitrogenoksid (NO) syntesen,
  • reduksjon av elastisiteten i karvegger,
  • krenkelse av blodstrømmen til de mannlige kjønnsorganer.

Sykdommer i det kardiovaskulære systemet er den vanligste risikofaktoren for ED. Blodårene har reduksjon og blodsirkulasjonen brytes i penilvev ved aterosklerose, hypertensjon eller slag.

Dette fører til manglende evne til å oppnå eller opprettholde en full ereksjon. Gjenopprette blodstrømmen i de penile arterier kan være mulig ved hjelp av medikamenter (Cialis, Viagra, Levitra), eller revaskulariseringsprosedyrer.

Skader på hjernen eller ryggmargsskade, multippel sklerose, Parkinsons eller Alzheimers sykdom kan også være grunn til organisk ED.

Den manglende evne til å oppnå eller opprettholde penis rigiditet i disse sykdommene er forbundet med:

  • trykket mangel i penile arterier og vener
  • forstyrrelser av vaskulær følsomhet for enzymet cGMP
  • reduksjon i følsomhet for reseptorer i den mannlige kjønnsorgan.

Brudd på endotel er også en av årsakene til erektil dysfunksjon, som kan være forårsaket av metabolske sykdommer som fedme, diabetes eller dyslipidemi. Blodkoagulasjonstid akselereres og bremses ned frigjøringen av nitrogenoksyd (NO) ved endotelial dysfunksjon.

En av de mest sjeldne risikofaktorer organisk ED er Peyronies sykdom der penis er deformert og mister evnen til å rigiditet. I sjeldne tilfeller kan potensforstyrrelser være forårsaket av nerveskader eller skader hofter.

Benign prostata hyperplasi (BPH) kan forårsake indirekte organisk ED. Dette er på grunn av det faktum at det er disse to urologiske sykdommer har lignende mekanismer for utvikling. Og brudd på potens kan være forårsaket av noen av de metoder for behandling av BPH.

Andre årsaker til organisk erektil dysfunksjon kan være forskjellige endokrine (hormonelle ) forstyrrelser så som: Cushings syndrom, hypotyroidisme, akromegali eller hypogonadisme.

Skade på hypotalamus eller primær hypogonadisme kan føre til mangel på testosteron som kan forårsake forstyrrelser i potensen. Testosteron-injeksjoner brukes ofte til å behandle erektil dysfunksjon, som ble forårsaket av disse hormonelle sykdommer.

Blog, Ikke-behandlingsmetoder Bookmark

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *