Medikamenter som forårsaker erektil dysfunksjon

Forskningen – Isotretinoin kan forårsake ED

10 januar 2017, den kanadiske Helsedepartementet har publisert informasjon om at Isotretinoin kan føre til erektil dysfunksjon (ED).

Slike konklusjoner ble gjort på grunnlag av analyse av data fra vitenskapelig litteratur, og gjentatte påstander om at menn mister evnen til å oppnå og opprettholde en ereksjon under regelmessig bruk av Isotretinoin.

Forskerne tyder på at Isotretinoin reduserer testosteronnivå og dermed forårsaker vedvarende mannlig erektil dysfunksjon. Isotretinoin kan føre til angst og depresjon, og dermed forbedre psykogen ED risikofaktorer.

Den kanadiske Helsedepartementet har anbefalt å inkludere ED i listen over mulige bivirkninger av Isotretinoin på tross av det faktum at den eksakte årsaken ble aldri kalt, på grunn av hvilket Isotretinoin forårsaker ED.

Isotretinoin

Hva er Isotretinoin?

Isotretinoin – er et peroralt preparat fra en farmakologisk gruppe av retinoider. Denne medisinen er foreskrevet for behandling av alvorlige hudsykdommer, inkludert alvorlig akne i USA og Europa.

Isotretinoin er ikke det eneste medikamentet som kan føre til erektil dysfunksjon. En negativ påvirkning på mannlig seksuell funksjon kan forårsake:

Antidepressive midler fra ISRS gruppen
Kaliumsparende og gruppen av tiaziddiuretika
Betablokkere (antihypertensive)
Noen antifungal og anti-viralmedisin.
Nyheter Bookmark

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *