Legemidler som forårsaker erektil dysfunksjon

Legemidler som forårsaker erektil dysfunksjon

Bruk av medikamenter – er en av de viktigste risikofaktorer for erektil dysfunksjon. Listen over legemidler som forårsaker erektil dysfunksjon (ED) inkluderer: antihistaminer , antihypertensiver, opioider, anti-androgene, antipsykotika og antidepresjonsmidler.

Resultater av kliniske studier bekrefter at den gamle generasjonen av blodtrykkssenkende legemidler kan føre til nedsatt mannlige potensen.

Listen over de mest vanlige antihypertensive medikamenter som forårsaker erektil dysfunksjon, inkluderer:

  • diuretics –Spironolactone (Spirix)
  • betablokkere – Verapamil (Isoptin)
  • vasodilators – Clonidine (Catapresan)
  • antiaritmische middelen – Digoxin (Lanoxin).

Disse antihypertensive legemidler bidra til reduksjon av lumen i penile arterier, og det kan føre til fall av blodsirkulasjonen i penis. En ny generasjon av blodtrykkssenkende legemidler som Nebivolol (Hypoloc) har ingen negative effekter på mannlig reproduktiv helse.

Utviklingsmekanismen av ED reduserer syntesen av mannlige kjønnshormoner ved anvendelse av anti-androgener, som er forbundet med sin egenskap av disse legemidlene. Testosteron-mangel, som er forårsaket av anti-androgen, øker risikoen for atrofi av cavernous nerver, og det kan føre til forstyrrelse potensen.

Slike medikamenter som Cyproteronacetat (Androcur) eller Ketokonazol (Fungoral) har høy antiandrogene aktivitet, og kan føre til ED. I de fleste tilfeller er det beholdt evnen til å oppnå mannlige ereksjon i løpet av anvendelse av anti-androgener.

Langvarig bruk av opioide smertestillende midler er også en risikofaktor ubalanse av hormoner, og kan føre til endokrin ED.

Potensforstyrrelser kan være på grunn av opioide analgetika, såsom:

  • Kodein (Altermol)
  • Morfin (Dolcontin)
  • Tramadol (Tramagetic).

Krenkelse av mannlig seksuell funksjon – er en av de mest vanlige bivirkningene av antipsykotika og antidepressive midler, spesielt selektiv serotonin gjenopptaksinhibitor (SSRI).

  • De mest populære antipsykotiske legemidler som forårsaker ED er Olanzapin (Zalasta), Quetiapin (Seroquel) og Aripiprazol (Abilify);
  • Krenkelse av potensen kan være på grunn av bruken av antidepressive midler som Mirtazapin (Remeron), Bupropion (Zyban) eller Venlafaksin (Efexor).

Disse legemidlene har en direkte effekt på sentralnervesystemet. Spesielt kan disse legemidlene redusere aktiviteten til serotoninreseptorer og dopamin, som er viktige i mekanismen for ereksjon.

Antihistaminer kan være andre legemidler som undertrykker aktiviteten av CNS og kan forårsake midlertidig ED: Promethazine (Phenergan), Ranitidin (Zantac), Azelastine (Dymista), Naphazoline (Cleye) eller Xylometazoline (Zymelin).

Blog, Seksuell helse Bookmark

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *