Kjønnssykdommer som en årsak til ED

Kjønnssykdommer som en årsak til ED

Seksuelt overførbare sykdommer (SOI) er en av årsakene til erektil dysfunksjon og svak ereksjon. Mer enn én million mennesker blir smittet med seksuelt overfør årlig i henhold til Verdens helseorganisasjon.

Det er viktig å merke at de fleste av disse infeksjonene er latent og asymptomatisk. Av denne grunn er det ofte vanskelig å oppdage seksuelt overførbare sykdommer betimelig, og dette kan være ikke avslørt en lang tid.

Symptomer på infeksjoner som er seksuelt overførbare, er varierte og avhenger av typen av mikroorganisme. Vanlige kjønnssykdommer symptomer hos menn kan være slik som svak ereksjon, smertefull vannlating, utslett i underlivet, utflod fra penis.

En mann skal stoppe å ha sex og gå ut på konsultasjon til en spesialist hvis det er noen av disse symptomene.

Rettidig behandling av kjønnssykdommer kan hjelpe:

  • Redusere alvorlighetsgraden av sykdommen

  • Forebygge utviklingen av komplikasjoner

  • Redusere risikoen for ED.

Det antas at personer som praktiserer usikker sex (anal, vaginal, oral) har den største faren. Faktorer som bidrar til spredning av seksuelt overførte sykdommer er et stort antall av seksualpartnere i levetid, og den forsømmelse av gjennomsnittene for barriereantikonsepsjon.

Kjønnssykdommer som en årsak til ED

Bruken av en kondom under samleie er en effektiv og riktig måte, noe som vil bidra til å unngå seksuell smitte.

Forskning har vist at infeksjoner som er seksuelt overførbare, kan forårsake svak ereksjon og erektil dysfunksjon hos menn i halvparten av tilfellene. Sykdommer som syfilis, trichomoniasis, chlamydia, mycoplasmosis, gonoré, ureaplasmosis påvirker slimhinnene i kjønnsorganene, og forårsaker dem til betennelser og purulence.

Vanlige kjønnssykdommer kan forårsake fibrotiske endringer og forstyrre permeabilitet og elastisitet av det kavernøse vev i penis. Patogener kan føre til prostatitt.

Chlamydia, fungus av slekten Candida, herpes virus, cytomegalovirus, trichomonas, gonokokker kan påvirke urinrøret og identifisert i prostatavev.

For eksempel, ikke helbredet gonoré, fører til komplikasjoner i form av prostata betennelse (prostatitt) i de fleste tilfeller. Prostata betennelse fører til erektil dysfunksjon, og under komplikasjoner og ubehandlet – til impotence.

De fleste av de mannlige kjønns infeksjoner kan behandles uavhengig av type, og de definitivt trenger å bli behandlet. Hver infeksjon og sykdom krever personlige behandlingsregimer.

Antiviral eller antiparasittiske midler og antibiotika brukes til behandling av SOI, avhengig av patogenet. Samtidig er det viktig at begge parter blir behandlet for en infeksjon på samme tid, ellers kan det skje reinfeksjon av urinveisorganer.