Erektil dysfunksjon etter kirurgi

Erektil dysfunksjon etter kirurgi

Til tross for det faktum at de sykdommer av bekken organer er ikke uvanlig årsak til erektil dysfunksjon (ED), kirurgiske prosedyrer som brukes til å behandle dem kan føre til problemer med ereksjon.

Liste over kirurgiske prosedyrer som kan forårsake ED inkluderer:

  • Radikal prostatektomi
  • Intern strålebehandling (brachyterapi)
  • Cryosurgery.

ED utvikler oftest etter radikal prostatektomi. Brachyterapi og cryosurgery er mindre invasive prosedyrer i forhold til prostatektomi. Derfor er de mindre tilbøyelige til å forårsake erektil dysfunksjon og andre typer av seksuelle bivirkninger.

Undersøkelser viser at det kan bli skadet nevrovaskulære knipper rundt prostata på grunn av radikal prostatektomi. Kirurger må fjerne en del av de nerver som styrer erektil funksjon i de tilfeller hvor tumorfremgangsmåter utviklet rundt prostata.

Den beste muligheten til å beholde full ereksjon etter operasjonen har pasienter som før operasjonen hadde ingen klager om problemer med ereksjon.

Hvis etter operasjonen en mann har mistet evnen til å leve et normalt sexliv, kan legen forskrive en mann til å gjenopprette seksuell funksjon:

1. Legemidler.
2. Penis protese.

Radikal cystectomy (fjerning av blæren) og reseksjon av rektum kan også føre til erektil dysfunksjon. Disse kirurgiske prosedyrer kan kompromittere integriteten til blodårene i bekkenområdet og skade på nerver som styrer ereksjon.

Nervebevarende radikal cystectomy teknikk eller fallo-protetikk vil bevare en ereksjon seksuelt aktive.

For å minimere sannsynligheten for å utvikle erektil dysfunksjon etter gått en kirurgisk behandling, bør mannen:

  • Ha en sunn livsstil.
  • Fjern alkoholen fra livet.
  • Avstå fra bruk av psykostimulerende midler.
  • Med jevne mellomrom ta kontakt med legen din.