Alprostadil

Alprostadil – et legemiddel til behandling av erektil dysfunksjon (ED), som er tilgjengelig på norske apotek for flere tiår. Alprostadil har flere funksjoner som gjør den ulikt fra noen annen legemiddel for gjennoppretting av erektil funksjon.

Den frigivelsesform av Alprostadil er en vesentlig forskjell fra andre legemidler. Nesten alle legemiddel for ED behandling er fremstilt i form av tabletter eller kapsler for oral anvendelse.

Alprostadil – det er den eneste legemiddel som fremstilles i form av:

1. Intrakavernøs injeksjoner (administreres direkte inn kavernøse vev).
2. Intrauretralt cream eller suppositorier (administreres direkte inn urinrøret).

Den uvanlige frigivelsesform er både en fordeler og ulemper av alprostadil.

Fordeler

Alprostadil bidrar til å oppnå ereksjon i løpet av 5 minutter etter legemiddeladministrasjon fordi det injiseres direkte inn i penis og virker lokalt.

En annen fordel av Alprostadil er at det begynner å virke uten stimulering av penis og seksuell forspillet.

Ulemper

Den største ulempen av Alprostadil ligger i det faktum at den maksimale varigheten av dens virkning er omtrent 60-70 minutter.

I tillegg kan man bruke Alprostadil ikke mer enn tre ganger per uken. Av denne grunn menn kan ikke planlegge daglige seksuell aktivitet under behandling med Alprostadil.

Bivirkningene er en annen ulempe av Alprostadil. En mann kan ha smerte/ubehag i penis med regelmessig administrering injeksjon i det kavernøse vev, eller cream/suppositorium inn i urinrøret. Mange menn nekter å bruke Alprostadil på grunn av disse bivirkningene i den innledende fasen av behandlingen.

Leger foreskrive Alprostadil medikamentet bare i tilfeller hvor en mann har kontraindikasjoner til orale medisiner som Sildenafil, Vardenafil, Avanafil, eller Tadalafil på grunn av flere alvorlige ulemper.

Konvensjonelle orale tabletter og kapsler for behandling av ED er en sikker, samt å ta dem mye mer praktisk og lettere. Derfor, leger anbefaler å starte behandlingen ved bruk av ED oral medisinering hvis pasienten har klager på svak eller fraværende ereksjonen.

Alprostadil

Før oppnevnelsen av Alprostadil legemiddel, må legen ha tillit til at mannen har ingen kontraindikasjoner til bruk av legemidlet, og dette skjer bare i tilfelle når en mann ikke kan ta tabletter for behandling av erektil dysfunksjon.

Full liste over kontraindikasjoner mot bruk av alprostadil er notert i brosjyren. Før diskusjon av ereksjonsproblemer med en lege, lese brosjyre og få pålitelig informasjon om Alprostadil, hvis du har tenkt å begynne ED behandling.

Vennligst søke råd til en kvalifisert farmasøyt eller spørre legen din, hvis du har noen spørsmål etter å ha lest brosjyren.

Du kan kjøpe det i byen apotek eller nettapoteker hvis du allerede har en resept for Alprostadil. Hvis du har ingen erfaring med intraurethral/intrakavernøse behandling av ED, vil legen instruere deg hvordan skal du injisere Alprostadil.

Legen bør lære en mann å gi injeksjoner deg selv eller injisere dette legemidlet inn i urinrøret før utstedelse av en resept til en pasient. Derfor er første dosen av Alprostadil injiseres på legekontoret.

En lege kan foreskrive en eller flere doser av dette legemidlet etter valg av den optimale dosen av alprostadil:

Til 10 doser av Alprostadil injeksjon
Opp til 6 doser av intrauretral Alprostadil.

Menn som bruker dette legemidlet for langvarig behandling av erektil dysfunksjon, bør ha en konsultasjon med en lege hver 3 måned (eller oftere). Du kan spør alle dine spørsmål om Alprostadil til farmasøyt av nettapotek, hvis du planlegger å kjøpe Alprostadil uten resept på nettet, men har aldri brukt injeksjon/cream for gjennoppretting av erektil dysfunksjon.

Merker Bookmark

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *